ΜΕΓΑΛΟΣ  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ
ΣΤΟ  1Ο  ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΛΑΓΚΑΔΑ,  ΛΗΤΗΣ  ΚΑΙ  ΡΕΝΤΙΝΗΣ

Με πολύ ενθουσιασμό ξεκίνησε το 1ο Διενοριακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
Η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωάννου να διεξαχθούν αθλητικοί αγώνες, που θα διοργανώνει η τοπική Εκκλησία, σε συνδυασμό με την χαρά – ωφέλεια που θα απεκομίζουν οι νέοι μας με την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχής.
Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου προσήλθαν και συμμετείχαν στους αγώνες ποδοσφαίρου 12 ομάδες από αντίστοιχες ενορίες.
Πολλοί ήταν εκείνοι που εθελοντικά βοήθησαν στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και συνεχίζουν να βοηθούν στην πορεία – ολοκλήρωσή του. Μεταξύ αυτών εξαίρουμε την συμβολή του κ. Νικολάου Κουτλιάνου Συμβούλου Αθλητισμού του Δήμου Λαγκαδά.
·        Στον Α’ όμιλο συμμετείχαν με ποδοσφαιρικές ομάδες παιδιών του Δημοτικού Σχολείου οι ενορίες : 1) Ι.Μ.Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ  2) Ι.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΩ ΑΣΚΟΥ  3) Ι.Ν. ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΑΣΣΗΡΟΥ  4) Ι.Ν. ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ  5) Ι.Ν. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΡΟΦΗΤΗ και  6) Ι.Ν. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ.
Με την ολοκλήρωση των αγώνων ισοβάθμισαν στην 1η θέση δύο ομάδες. Απ᾽ αυτές, την α’ θέση κατέλαβε η ομάδα της ενορίας Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κάτω Ασκού, με καλύτερη διαφορά τερμάτων, ενώ την β’ θέση η ομάδα της ενορίας Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου.       
·        Στον Β’ όμιλο συμμετείχαν επίσης παιδιά του Δημοτικού από τις ενορίες: 1) Ι.Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΛΧΙΚΟΥ  2) Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ  3) Ι.Ν. ΚΟΙΜ. ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ  4) Ι.Ν. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΡΙΟΥ  5) Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΧΟΥ και  6) Ι.Ν. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΛΗΤΗΣ.
Μετά τους μεταξύ τους αγώνες την 1η θέση κατέλαβε η ποδοσφαιρική ομάδα της ενορίας Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Σοχού και την 2η θέση η ομάδα της ενορίας Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Κολχικού.
·        Το επόμενο Σάββατο 16 Απριλίου θα αγωνιστούν στα ημιτελικά :
Α’ αγώνας : Ενορία Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κάτω Ασκού – Ενορία Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής        Κολχικού
Β’ αγώνας : Ενορία Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Σοχού – Ενορία Ι.Ν. Αγ. Κων/νου και Ελένης Ασσήρου
Από τους μεταξύ τους αγώνες οι ηττημένοι θα αγωνιστούν για 3η και 4η θέση, ενώ οι δύο νικητές θα λάβουν μέρος στον ΤΕΛΙΚΟ.
·        Την ίδια μέρα θα αρχίσουν και οι αγώνες με παιδιά του Γυμνασίου από πολλές ενορίες.